Elementti kadmium on raskasmetalli, jonka atomipaino on 112,41. Elementtien jaksollisella kaaviolla se on lähellä hopeaa, kultaa ja elohopeaa. Se on erittäin muokattavissa oleva raskasmetalli ja sen ominaisuudet tekevät siitä käyttökelpoisen ja haitallisen.

Yli 10 miljoonaa puntaa kadmiumia käytetään teollisuudessa joka vuosi Yhdysvalloissa. Kadmiumia on useissa metalliseoksissa, kuten juotossa, erityisesti alumiinin juottamiseen. Galvanointi, nikkelöinti, kaiverrus ja erityisesti nikkelikadmiumparistot ovat yleisiä kadmiumkäyttöön.

Vaikka teollisuus on suosittua, kadmium voi olla erittäin myrkyllinen ja vakavia seurauksia voi ilmetä, jos sitä niellään tai hengitettäisiin. Esimerkiksi myrkytysoireiden aloittaminen kestää vain 10 milligrammaa. Vaikka mitään ei ole vielä osoitettu, raskasmetalleja kuten kadmiumia epäillään Alzheimerin ja muiden aivovaurioiden syyksi.

Kadmiummyrkytyksen oireita voivat olla lisääntynyt syljeneritys tai päinvastainen kuin kuiva kurkku, tukehtuminen, vatsakipu, päänsärky, oksentelu, rintakipu, anemian ja kivuliasta sulkijalihaksen kivuliaita kouristuksia. ”Kun kadmiumpöly tai jauhe hengitetään, ensimmäiset oireet ovat makea tai metallinen maku, jota seuraa kurkun ärsytys”.

Pieni annos kadmiumille pitkällä ajanjaksolla voi aiheuttaa oireita, kuten hajuaisti, yskä, hengenahdistus, laihtuminen ja hampaiden värjäys. Liiallinen altistuminen kadmiumille voi vahingoittaa maksan ja munuaisten toimintaa.

Kaikki tämä on huono uutinen. Tässä on hyvä uutinen: oikein suodatettu vesi ei käytännössä sisällä kadmiumia. Aktiivihiilivedyn suodattimet pystyvät poistamaan vähintään 95% raskasmetalleista, mukaan lukien kadmium, juomavedestä. He tekevät sen adsorptiolla. Tässä prosessissa toksiinit tarttuvat hiilirakeiden pinnalle, kunnes ne joko pestään pois tai suodatin hylätään.

Jotkut voivat vastata, etteivät he ole huolissaan kadmiumin läsnäolosta vesilähteessään. Jos tämä on totta, poista nämä kaksi kohtaa. Ensinnäkin, eikö ole parempi olla turvallinen kuin pahoillaan? Pohjavesi kulkee hyvin hitaasti, vain muutama jalka päivässä, ja on varmasti mahdollista, että jokin paikka ylävirtaan, se oli saastunut raskasmetalleilla. Toiseksi, hiilisuodattimet poistavat paljon enemmän kuin vain raskasmetallit, yhtä tärkeitä kuin tämäkin. Pitkä luettelo sisältää loisia, klooriyhdisteitä ja hiilivetyjä.

Se oli totta, että suurin osa juomavedestä oli turvallista. Kuitenkin, huolimatta teollisuuden ja viljelystandardeista pilaantumisesta, on hyvä ylittää kaupungin vettä tai vedetasoa ja suodattaa kaikki juomavesi ja keittovesi. Vaarallisen veden seuraukset ovat liian tärkeitä jättää huomiotta.