Jos sinulla on kotitalousvesi hyvin, riippuu pohjavedestä. Jos sinulla ei ole vesisäiliötä, riippuu edelleen pohjavedestä monella tavalla.

Joka tapauksessa, tässä on joitain asioita, jotka sinun pitäisi tietää pohjavedestä National Ground Water Associationilta.

Pohjavesi muodostaa yli 90 prosenttia käytettävissä olevasta makeasta vedestä maailmassa. Koska se on niin yleistä, lähes puolet amerikkalaisista vetoaa pohjaveteen joko yksityisistä kaivoista tai yhteisön vesistöistä. Paitsi että pohjavesi toimittaa 58 miljardia gallonaa päivässä maatalouden kasteluun. Se myös ruokkii 492 miljardia gallonaa päivässä pintavesien, kuten jokien, järvien ja purojen.

Jos omistat hyvin, harkitse vuosittain kunnossapitotarkastusta ja vesitestiä. Yksityiset omistajat ovat vastuussa siitä, että heidän vesihuolto on turvallinen, joten säännöllinen huolto ja veden testaus bakteereille, nitraateille ja muille paikallisille huolenaiheille ovat tärkeitä.

Jos et omista kaivoa, sinulla on edelleen vastuu suojella pohjavettä. Vaarallisten talousjätteiden virheellinen varastointi tai hävittäminen voi haitata pohjavettä. Näitä ovat kotitalouksien puhdistusaineet, rikkakasvien torjunta-aineet, torjunta-aineet, pakkasnesteet, lannoitteet, maalit, maalinesteri, öljy ja muut kemikaalit. Mitä sinä kaatat maahan, kaada viemäriin tai heittää roskakori voi päätyä pohjaveteen. Säilytä vaaralliset talousjätteet turvallisissa paikoissa asianmukaisten säiliöiden avulla. Jos mahdollista, hävitä tällaiset aineet vaarallisten jätteiden päästöalueilla.

Käytä vettä viisaasti, onko sinulla oma hyvin vai ei. Pohjavesiä ei ole pulaa kansallisesti, mutta paikallinen tai alueellinen kysyntä voi aiheuttaa veden niukkuutta. Vain järkevää ei ole tuhlata vettä.

  • Kiinnitä vuotoiset käymälät tai hanat säästäen tuhansia gallonaa vettä vuodessa.
  • Käytä vesitehokkaita laitteita.
  • Käytä pienivirtaisia ​​suihkuja ja vesitiiviitä käymälöitä.
  • Vältä veden kulumista ajotieltä, jalkakäytävältä tai kadulta, kun juotat ulkona.
  • Suorita astianpesukone vain kun se on täynnä.
  • Harkitse muita tapoja kierrättää tai säästää vettä.